Munkavédelmi előadó
tanfolyam

0 HUF

|

Legkorábbi indulás: 1970.01.01. ()

Jelentkezem


Megszerezhető képesítés: Munkavédelmi előadó

Szakmakód: 10224002

Felnőttképzési engedélyszám: E/2022/000012

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség, egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Diákhitel: nem igényelhető

 

Mire leszel képes a Munkavédelmi előadó tanfolyam elvégzése után?


Az új Munkavédelmi előadó tanfolyam a régi Munkavédelmi technikus OKJ tanfolyam utódja. Államilag elismert szakképesítés. A Munkavédelmi előadó tanfolyam elvégzése után lehetőséged lesz független szakmai vizsgát tenni és Munkavédelmi előadó szakképesítést szerezni. Ez a képzés neked való, ha szeretnéd megtanulni a Munkavédelmi előadó szakmát gyakorló szakemberektől. A Munkavédelmi előadó tanfolyamon komoly mélységben fogod megismerni a munkavédelmi követelményeket, a biztonságos munkavégzést és a biztonságos munkahely kialakítását. Betekintést nyersz a munkaeszközök használatába és a munkabalesetekkel kapcsolatos legfontosabb teendőkről. 

A nemzetgazdaság valamennyi ágazatában elengedhetetlen a megfelelő munkafeltételek biztosítása a munkaerő maximális munkavégző képességének fenntartása érdekében. A munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok csökkentése a cél, mivel a munkából való kiesés, a gyógykezelés, a rehabilitáció kiadásai a munkavédelem fejlesztésébe történő befektetéseknél jóval magasabbak. A munkáltató a munkabiztonsági szaktevékenységnek minősített feladatokat csak munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személlyel végeztetheti. A munkáltatónak — tevékenységének veszélyességi osztályozása és a munkavállalói létszáma alapján - az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés munkáltatói feladatainak teljesitése érdekében meghatározott számú és végzettségű munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell foglalkoztatnia/igénybe vennie. A munkavédelmi előadó elősegíti a munkakörülmények fejlesztését, ezzel csökkentve a munkahelyi balesetek, fokozott expozíciós esetek és foglalkozási megbetegedések bekövetkeztének lehetőségét. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében. Részt vesz a helyes munkavédelmi szemlélet és gyakorlat kialakításában. Tevékenységével javítja a munkakörülményeket, amellyel hozzájárul a vállalkozás termelékenységéhez, a versenyképességéhez, a munkavállalók munkavégző képességének megőrzéséhez

 

Hogyan működik az élő-online Munkavédelmi előadó képzés?


A Munkavédelmi előadó tanfolyam tematikája úgy lett megalkotva, hogy élő-online tanórák formájában elsajátítható legyen. Az élő-online tanórák mellett kidolgozott otthoni felkészülést támogató gyakrolati anyagokat kapnak a hallgatók, amelyeket élőben-online a tanárokkal egyeztetni tudnak. Ezek miatt a Munkavédelmi előadó képzés önállóan elsajátítandó része rugalmas időbeosztásban lehetséges, ahogy a hallgatónak megfelel saját időbeosztásához igazodva. A tanórákat videóra vesszük és minden tanórát vissza tudnak nézni a hallgatók, így biztosított, hogy a 5 hónapos Munkavédelmi előadó képzés során semmilyen tananyagról nem maradsz le, még akkor sem, ha egy-egy alkalmon nem tudsz részt venni. A megengedett hiányzás a képzési órák max. 30%-a, így ezt átlépni nem lehet.


Mit fogsz tanulni a Munkavédelmi előadó tanfolyamon?

A Munkavédelmi előadó tanfolyam tantárgyai:

  • Munkavédelmi alapismeretek

A modul elvégzésével megismered a munkavédelem alapvető szabályozását, törvényi hátterét, képes leszel megítélni a munkáltató feladatait a biztonságos munkavégzés megteremtésére.

  • Kockázatértékelés

A modul elvégzésével megismered a kockázatértékelés készítésének szabályait, képes leszel meghatározni egyes munkahelyek fő veszélyforrásait, valamint intézkedéseket javasolni a veszélyek kiküszöbölése érdekében.

  • Munkahelyek kialakítása

A modul elvégzésével ismereteket szerzel a munkahelyek biztonságos kialakításáról, megismered a munkabiztonság speciális területeit, képes leszel meghatározni a munkavégzés módjából adódó speciális szabályokat.

  • Biztonságtechnikai ismeretek

A modul elvégzésével átfogó ismereteket szerzel a különböző munkaeszközök üzembe helyezésének, használatának, felülvizsgálatának szabályairól, a speciális technológiák egyedi veszélyeiről, valamint képes leszel meghatározni az egyéni védőeszközök szükségességét.

  • Munkabalesetekkel kapcsolatos ismeretek 

A modul elvégzésével képes leszel munkabalesetek kivizsgálására, különbséget tudsz tenni a munkabaleset és az üzemi balesetek között, valamint ismerni fogod a balesetek bejelentésének és dokumentálásának szabályait.

 

Kedvezményeink

Kismamáknak 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a gyermek születési anyakönyvi kivonatával történik)

Munkanélkülieknek 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a munkaügyi központ igazolásával történik)

MUNKAVÉDELMI ELŐADÓ TANFOLYAM TANFOLYAM KÉPZÉSEK

Sajnos nincsen elérhető időpontunk jelenleg! Kérlek, nézz vissza később!

Jelentkezés Munkavédelmi előadó tanfolyam

ALAPADATOK

SZÁMLÁZÁSI ADATOK

Általad választott tanfolyam: -
időpont: -
beosztás: -
helyszín: -
A biztonságos fizetést biztosítja: Simple