Tűzvédelmi előadó
tanfolyam

0 HUF

|

Legkorábbi indulás: 1970.01.01. ()

Jelentkezem


Megszerezhető képesítés: Tűzvédelmi előadó

Szakmakód: 10324017

Felnőttképzési engedélyszám: E/2022/000012

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Diákhitel: nem igényelhető

 

Mire leszel képes a Tűzvédelmi előadó tanfolyam elvégzése után?


Az új Tűzvédelmi előadó tanfolyam a régi Tűzvédelmi előadó OKJ tanfolyam utódja. Államilag elismert szakképesítés. A Tűzvédelmi előadó tanfolyam elvégzése után lehetőséged lesz független szakmai vizsgát tenni és Tűzvédelmi előadó szakképesítést szerezni. Ez a képzés neked való, ha szeretnéd megtanulni a Tűzvédelmi előadó szakmát gyakorló szakemberektől. A Tűzvédelmi előadó tanfolyamon komoly mélységben fogod megismerni a tűz elleni védekezést, az oltóanyagok használatát, az épületek tűzvédelmi szabályait. Betekintést nyersz a tűzoltó felszerelések és eszközök használatába és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos legfontosabb szabályokba. 

A tűzvédelmi szakmai képesítési követelményekről szóló jogszabály meghatározza azokat a feltételeket, amelyek figyelembevételével tűzvédelmi szakembert kell bevonni egy adott létesítmény tűzvédelmének biztosítása érdekében. Tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell alkalmazni vagy megbízni többek között – a feltételeknek megfelelő – óvodáknak, általános iskoláknak, művelődési házaknak, színházaknak, szállodáknak, irodaházaknak, egészségügyi létesítményeknek, idős otthonoknak, áruházaknak, raktáraknak, bizonyos ipari és mezőgazdasági tevékenységet végző szervezeteknek is. Tűzvédelmi szabályzat készítésének kötelezettségét a tűzvédelemről szóló törvény írja elő, melyet legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készíthet, módosíthat. A középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyek számára elérhetővé válik a felsőszintű tűzvédelmi szakképesítést nyújtó tűzvédelmi főelőadó képzésen való részvétel is, amely hozzájárul a társadalmi szempontból szintén fontos felsőbb szintű szakemberek rendelkezésre állásához.

 

Hogyan működik az élő-online Tűzvédelmi előadó képzés?


A Tűzvédelmi előadó tanfolyam tematikája úgy lett megalkotva, hogy élő-online tanórák formájában elsajátítható legyen. Az élő-online tanórák mellett kidolgozott otthoni felkészülést támogató gyakrolati anyagokat kapnak a hallgatók, amelyeket élőben-online a tanárokkal egyeztetni tudnak. Ezek miatt a Tűzvédelmi előadó képzés önállóan elsajátítandó része rugalmas időbeosztásban lehetséges, ahogy a hallgatónak megfelel saját időbeosztásához igazodva. A tanórákat videóra vesszük és minden tanórát vissza tudnak nézni a hallgatók, így biztosított, hogy a 4 hónapos Tűzvédelmi előadó képzés során semmilyen tananyagról nem maradsz le, még akkor sem, ha egy-egy alkalmon nem tudsz részt venni. A megengedett hiányzás a képzési órák max. 30%-a, így ezt átlépni nem lehet.


Mit fogsz tanulni a Tűzvédelmi előadó tanfolyamon?

A Tűzvédelmi előadó tanfolyam tantárgyai:

  • A tűzvédelem szabályrendszere

A modul elvégzésével megszerzed a tűzvédelemmel kapcsolatos jogi ismereteket és képes leszel meghatározni a tűz elleni védekezésben résztvevők különböző feladatait.

  • Égés és tűzoltáselmélet

A modul elvégzésével ismereteket szerzel az égés fizikai és kémiai jellemzőiről, a tűz kialakulásához vezető tényezőkről, valamint képes leszel megítélni a különböző oltóanyagok használhatóságának lehetőségeit.

  • A létesítés és a használat tűzvédelmi szabályai

A modul elvégzésével képes leszel meghatározni az épületek, építmények kockázati besorolásait, valamint elsajátítod a kockázati osztályokból adódó létesítési és használati tűzvédelmi szabályokat.

  • Tűzoltás és műszaki mentés

A modul elvégzésével megismered a katasztrófavédelmi szervezetek tűzoltási és műszaki mentési tevékenységét, átlátod a tűzoltás vezetésének és szervezésének rendszerét, valamint ismereteket szerzel az automata tűzvédelmi rendszerekről.

  • Tűz elleni védelem

A modul elvégzésével képes leszel felismerni a különböző tűzoltó felszereléseket, szakfelszereléseket és eszközöket, megtanulod a különböző tűzoltó készülékek használhatóságának szabályait, valamint megismerkedsz a beépített tűzjelző berendezések működésével, és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos speciális szabályokkal.

 

Kedvezményeink

Kismamáknak 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a gyermek születési anyakönyvi kivonatával történik)

Munkanélkülieknek 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a munkaügyi központ igazolásával történik)

TŰZVÉDELMI ELŐADÓ TANFOLYAM TANFOLYAM KÉPZÉSEK

Sajnos nincsen elérhető időpontunk jelenleg! Kérlek, nézz vissza később!

Jelentkezés Tűzvédelmi előadó tanfolyam

ALAPADATOK

SZÁMLÁZÁSI ADATOK

Általad választott tanfolyam: -
időpont: -
beosztás: -
helyszín: -
A biztonságos fizetést biztosítja: Simple