Információk

Hogyan működik az élő-online oktatás?

tanfolyamok tematikája úgy lett megalkotva, hogy élő-online tanórák formájában elsajátíthatóak legyenek. Az élő-online tanórák mellett kidolgozott otthoni felkészülést támogató gyakrolati anyagokat kapnak a hallgatók, amelyeket élőben-online a tanárokkal egyeztetni tudnak. Ezek miatt a képzések önállóan elsajátítandó része rugalmas időbeosztásban lehetséges, ahogy a hallgatónak megfelel saját időbeosztásához igazodva. A tanórákat videóra vesszük és minden tanórát vissza tudnak nézni a hallgatók, így biztosított, hogy a képzések során semmilyen tananyagról nem maradsz le, még akkor sem, ha egy-egy alkalmon nem tudsz részt venni. A megengedett hiányzás a képzési órák max. 30%-a, így ezt átlépni nem lehet. Az élő-online képzések egy jól ismert online meeting platformon történnek, melyet az Intézmény biztosít, így ennek használata a hallgatóknak ingyenes.

 

Mire lesz szükséged, hogy részt tudj venni az élő-online órákon?

Szükséged lesz egy számítógépre és internetkapcsolatra, valamint az általunk használt online meeting platform telepítésére a számítógépedre. Webkamerára akkor van csak szükséged, ha szeretnéd, hogy az oktató illetve a többi résztvevő lásson, ez nem kötelező!

A képzés kezdete előtt minden résztevő kap egy lépésről-lépésre segédletet a csatlakozáshoz, amely egyébként 2 percnél többet biztosan nem vesz igénybe. A képzés kezdőalkalma előtt tartunk egy próbát előző nap, hogy megbizonyosodjunk, mindenkinél rendben van-e minden. Közben online és telefonon is elérhetőek vagyunk, mindenkinek segíteni fogunk!

Minden képzési időpont előtt a hallgatók kapnak egy meghívót az élő-online oktatásra e-mailben.

Az oktatáshoz csatlakozás után előben látod majd az oktatót, illetve annak a képernyőjét és élőben hallgatod az oktatást. A képzés interaktív, így bármikor kérdezhetsz az oktatótól, sőt kérjük, hogy vegyetek részt bátran aktívan az órákon.

 

Hogyan kapom meg a szükséges tananyagokat, videókat?

A tananyagokat is e-mailben kapjátok meg az élő-online oktatás haladási tempója szerint, valamint folyamatos hozzáférést biztosítunk a tanórák felvett videóanyagaihoz is az adott képzési napot követő 1-2 napon belül.

 

Információk a vizsgákról

Modult záró vizsgák

A képzés ideje alatt a szakképesítés tantárgyaiból külön vizsgákat kell tenni, melyek szintén online történnek. Elméleti tantárgyak esetében online kitölthető teszt formájában, gyakorlati tantárgya esetében számítógépen történő gyakorlati vizsga formájában.  A vizsgán megszerezhető minősítések: Megfelelt/Nem felelt meg. Megfelelt a modult záró vizsga, amennyiben a résztvevő legalább 50%-os teljesítményt ér el. Az Expert Akadémia a képzés végén, amennyiben a résztvevő minden modult záró vizsgán "Megfelelt" minősítést szerzett a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből tanúsítványt állít ki.

 

Képesítő vizsga

A képzés sikeres teljesítése után egy független vizsgaközpontban lehet vizsgázni és államilag elismert bizonyítványt szerezni. A vizsga abban az esetben sikeres, ha a vizsgázó vizsgatevékenységenként legalább 51%-os teljesítményt ér el. Sikertelen a képesítő vizsga, ha annak bármelyik vizsgatevékenységéhez rendelt vizsgafeladatának érdemjegye elégtelen. A sikeres vizsgát követően a vizsgázó államilag elismert  képesítő bizonyítványt szerez. A képesítő vizsga részletes leírása a https://akkreditaltvizsgaztatas.ikk.hu/akkreditalt-vizsgakozpontok oldalon található.